Jackie Sleper

Opening expositie in Museum Henriette Polak - Zondag 1 juni 2014

Directeur en curator Museum Zutphen, Tiana Wilhelm samen met Jackie en een collectioneur bij haar werk.

Uit werk van de Serie BLACK JACK 2012, is door het museum voor deze expositie het kunstwerk
"See, see what you can't see" geselecteerd.
Published on Monday, 1 june 2014

Nu in Museum Henriette Polak

Een loflied op alles wat waardevoller wordt met de tijd

op zondag 1 juni.

Ter gelegenheid van de opening interviewt Tiana Wilhelm, directeur Musea Zutphen en curator van Mooi Oud kunstenaar Matthijs Röling (1943).
Röling geldt als pleitbezorger en boegbeeld van de hedendaagse figuratieve Nederlandse schilderkunst. Als toonaangevend docent aan de Academie Minerva en de Klassieke Academie heeft hij aan de wieg gestaan van de carrières van onder anderen Sam Drukker, Douwe Elias, Pieter Pander en Nico Heilijgers van wie werk te zien is in de tentoonstelling.

Het woord 'oud' kent twee tegenstellingen: 'jong' en 'nieuw'. Begrippen waar mensen vooral positieve associaties bij hebben. De tentoonstelling Mooi oud breekt echter een lans voor de schoonheid van ouderdom. Een schoonheid die verder gaat dan esthetiek. Zij toont zich in portretten, landschappen, stillevens en objecten. Veel kunstenaars zijn gefascineerd door de sporen die de tijd maakt en weten dit indringend te verbeelden.

Meer dan veertig kunstenaars geven hun kijk op de geaccepteerde schoonheid van antiek, de melancholische schoonheid van verval en de bestendige schoonheid van oude liefde en vriendschap. Laat u verrassen en ontroeren door de wijze waarop zij vergankelijkheid weten vast te leggen en de tijd stilzetten. Oud is het nieuwe jong.

Mooi Oud was te zien van 31 mei t/m 28 september 2014.

Locatie: Zaadmarkt 88 - 7201 DE - Zutphen - Museum Henriette Polak
Voor meer informatie zie de website van het Stedelijk Museum Zutphen